Ανίχνευση Αλλεργιογόνων

Η εταιρεία Novacel Hellas ΕΠΕ, σε συνεργασία με τον οίκο ROMER LABS προσφέρει ένα ευρύ φάσμα για την ανάλυση και ταυτοποίηση των Αλλεργιογόνων.

Επιλέξτε Κατηγορία


Αλλεργική αντίδραση σε τρόφιμο είναι μία ανοσολόγική αντίδραση σε ένα αλλεργιογόνο συστατικό, το οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα λανθασμένα το θεωρεί επιβλαβές. Τροφικές αλλεργίες εμφανίζονται στο 1-3% του συνολικού πληθυσμού και στο 5-8% των παιδιών, αποτελώντας ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας στις σύγχρονες κοινωνίες. Ακόμη και μία πολύ μικρή δόση αλλεργιογόνου σε ποσοστό μικρογραμμαρίων μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα από δερματικούς ερεθισμούς έως θανατηφόρο αναφυλακτικό σοκ.

Παρότι οποιαδήποτε τροφή μπορεί να προκαλέσει μια αλλεργική αντίδραση, η πλειονότητα των καταγεγραμμένων αλλεργικών γεγονότων προκαλούνται από γλουτένη δημητριακών, οστρακοειδή , ψαριά, αυγά, φυστίκια, γάλα και λακτόζη, ξηροί καρποί ενώ άλλα αλλεργιογόνα, όπως μουστάρδα, σουσάμι, σέλινο, λούπινα μπορεί να έχουν περιορισμένο τοπικά ενδιαφέρον. Γι' αυτό η νομοθεσία σε πολλές περιοχές του κόσμου απαιτεί αυτά τα συστατικά να επισημαίνονται στις συσκευασίας των τροφίμων ανεξαρτήτως περιεκτικότητας.

Τα αλλεργιογόνα συναντώνται σαν συστατικά τροφίμων, αλλά πολύ επικίνδυνη είναι η μη αναμενόμενη εμφάνισή τους μέσω επιμολύνσεως κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Επομένως, η αναλυτική ταυτοποίησή τους είναι απαραίτητη, όχι μόνο για λόγους επισήμανσης στη συσκευασία, όπως ορίζουν οι αρχές, αλλά και για τον έλεγχο από τον παραγωγό στις Α' ύλες και στα τελικά προϊόντα του.


-Στήλες   Καθαρισμού
-
Στήλες Καθαρισμού

Διαλέξτε τον τομέα που σας ενδιαφέρει: